Over Re-Connect: onze visie

Re-Connect is ontstaan uit een passie voor dieren.
Wij willen mensen laten genieten van hun tijd met hun trouwe viervoeter.
Vaak zorgen gevoelens als stress, angst, frustratie en boosheid er namelijk voor dat mensen (uit onbegrip) het plezier met hun dier verliezen. Wij willen deze mensen helpen om het plezier terug te vinden in hun relatie met het dier.

Bij Re-Connect mogen dieren dieren zijn. We proberen hun gedrag zo goed mogelijk te begrijpen en de communicatie te versterken. Zo werken we aan een vertrouwensband die ijzersterk is. Met een sterke vertrouwensband en de juiste communicatie is namelijk alles mogelijk! Zo kunnen jullie samen zorgeloos en zonder angst op wandeling vertrekken, lukt het jou om zonder stress de paardjes op de trailer te laden, en nog zoveel meer...

We trainen bij Re-Connect zo dat de paarden of ezels niet het gevoel hebben dat ze getraind worden. Alles gebeurt op het tempo dat het dier aangeeft. Wij maken van hun idee ons idee. Zo heeft ook het dier er plezier in. Deze manier van trainen biedt de beste kansen om echt te zien wat jouw paard of ezel in zijn mars heeft. Dankzij deze samenwerking kunnen we de hulpen zo licht mogelijk maken en werken met zo weinig mogelijk druk. Zo ontstaat er een unieke band tussen jou en je paard of ezel waar woorden overbodig worden en één simpele gedachte voldoende is om over te gaan tot actie.

Bij Re-Connect gaat het er niet over om de beste te zijn, het meeste te durven, perfecte dressuurfiguren lopen of spectaculairste trucjes uit te halen. Bij ons gaat het over de juiste balans vinden met je paard of ezel, zowel op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. De aanpak is steeds op maat van jouw paard of ezel, want elk dier heeft zijn karakter.

Wij volgen niet één bepaalde trainingsmethode, maar combineren het beste uit verschillende vormen van Natural Horsemanship (van iedereen kan je wel iets leren). Wij bekijken ook per dier wat het probleem is of wat je hem/haar wil bijleren. Je kan niet bij elk dier hetzelfde toepassen, daarom is het handig om bij verschillende mensen ervaring op te doen. Zo hebben wij onze ervaring opgedaan tijdens verschillende lesdagen en - weekends van Parelli, Warwick Schiller, Lucie Klaassen, Victor-Y-Horses, Mirror Horses, Animal Soul academy, ... en deze invloeden merk je in onze lessen. Sinds kort heb ik mijn opleiding als instructeur bij  Horseman's Paradise afgerond. Wij scholen ons continu bij door deel te nemen aan verschillende lesdagen en weekends.

Iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen dromen/doelen in het leven. Vaak maken onze dieren daar deel van uit. Mijn droom was ooit om gewoon lekker ontspannen en zonder angst te kunnen gaan wandelen met Cassis, mijn paard. Ondertussen hebben we er veel wandelingen op zitten en elke keer opnieuw geniet ik met volle teugen.

Heb jij ook een droom, een doel of plan met jouw paard of ezel? Houdt iets jou tegen? Aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen jou en jouw paard/ezel met alle plezier op de juiste weg.

Wie zijn wij?

Sandra

Als klein meisje was ik reeds gepassioneerd door dieren, en dat is nooit veranderd. Dieren, en vooral paarden, speelden altijd al een heel belangrijke rol in mijn leven. Toen ik als kind voor het eerst mocht gaan paardrijden, werd mijn passie mijn hobby. Later groeide deze hobby stilaan uit tot Re-Connect.

Cassis

Met Cassis heb ik al een mooie weg afgelegd. Hij is een echt een superpaard geworden waar ik trots op ben! Een echte levensgenieter die je kan bekoren met een goeie knuffel.

Fresco

Fresco is een grote stoere Fries met een klein hartje! Hij zal altijd zijn best doen voor jou en is een toppaard. Hij heeft al vele harten gestolen met zijn lieve rustige karakter.

Snowdrop

Een prachtige jongedame met een gouden hart. Ze is een kleine deugniet die volop de wereld aan het verkennen is.

Met haar sta ik nog aan het begin van een nieuw avontuur!

Missy

In memoriam

Missy was een echte "missy". Een dame met pit in de kudde! Maar in omgang met mensen super zacht. Door haar zwakke kogelgewrichten hebben we haar helaas  al snel moeten laten gaan. Ze zal voor altijd aan belangrijke plaats hebben in ons hart!

Impi

In memoriam

 

Impi was mijn eerste paard. Hij heeft mij (en vele andere) enorm veel geleerd. Het was een paard van goud met een prachtig karakter. Daarom verdient hij hier een plaatsje vooraan! Hij blijft voor altijd in ons hart!

Please reload

Wat anderen zeggen

Ik stond op het punt om het op te geven en te aanvaarden dat ik me beter kon concentreren op het grondwerk thuis en het pistewerk. Ondanks Amira haar “ontplof- gedrag” bleef ze mij toch aanmoedigen om het niet op te geven... Ik sprokkelde mijn laatste stukjes moed bij elkaar en schakelde de hulp in van Sandra. En WAT- EEN - GELUK dat ik die stap zette! Want dat alles heeft tot nu toe al netjes zijn werk gedaan. Vandaag kon ik rustig een ritje van 15 minuutjes gaan maken maar dat vond Amira niet voldoende en bood een ontspannen galop’je aan op een groot veld. In de 2 jaar dat ik haar al heb is dit ons nog nooit gelukt zonder bodemonderzoek. In het terugkeren kreeg ik het nog gekkere idee onder het motto: Doe meer, met minder. Ik deed haar hoofdstel uit en we wandelden zomaar de hele weg terug naar huis op neckrope. Nóóit durven dromen dit, mijn veel te maf vlekkenpaard dat zichzelf keer op keer zo weet te overtreffen!! Dankjewel lieve Sandra om ons zo goed te helpen xx Zó zó zó dankbaar voor dit alles, meer dan trots.

Lies

We gingen herhalen wat ik bij jou moest doen in de les. 2 minuten (of minder) en ze liep als een lammetje achter me aan. Het was zo prachtig om te zien! Dank je wel! Je hebt ons echt heel erg vooruit geholpen .

Shari

Ik wil je tevens bedanken voor je hulp en je tips bij het leren omgaan met mijn ezels.

Zonder jou was ik de straat niet meer opgedurfd.

Marie-Anne

Met mij en Gust gaat het prima, sinds twee weken is het rijden (in de piste) echt veel beter aan het gaan, geen defensief gedrag meer en geen bokjes meer voorlopig. Tot voor die tijd durfde hij nog redelijk veel protesteren en haalde hij zijn kleine bokjes weer boven, maar dankzij de bootcamp wist ik er raad mee en zijn we door die fase heen geraakt.

Tina

Please reload

© 2017 by Re-Connect.