PAARDEN

Kan jij je nog de reden herinneren waarom je beslist hebt om je paard te kopen?

Bij mij was dat om ontspannen buitenwandelingen te kunnen maken in de natuur. Om een uniek partnership aan te gaan met mijn paard waar plezier, vertrouwen en vriendschap centraal staan.

Maar na dit "droomscenario" komen we meestal in de ”realiteit” terecht. Ontspannen buiten wandelen lijkt toch niet zo vanzelfsprekend te gaan. Met behulp van Natural Horsemanship heb ik mijn droom toch werkelijkheid kunnen laten worden! En dat is ook wat ik jouw wil leren in ons lesaanbod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar wat is Natural Horsemanship nu?

Natural horsemanship is gebaseerd op wederzijdse communicatie, begrip en psychologie. Het op zoek gaan naar een gelijkwaardige samenwerking op basis van veiligheid en vertrouwen. Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe een paard de wereld ervaart en wat zijn natuur is.

 

Maar naast de mentale balans van het paard, mogen we niet vergeten dat het ook heel belangrijk is om het paard fysiek in balans te houden.

Daarom dat we liever spreken van Balanced Horsemanship

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze zijn nauw verbonden met elkaar.

 

Horsemanship leert je tal van technieken die de dagelijkse omgang met je paard aangenaam en veilig maken. Je leert hoe een paard denkt, reageert en gaat hem begrijpen. We werken vanuit een wederzijds respect tussen paard en ruiter.

Klassieke Rijkunst (rechtrichten) leert je hoe jouw paard van nature beweegt, wat de natuurlijke scheefheid van jouw paard inhoudt en welke rol jij hierin kan betekenen. Hoe je hem kan helpen om zijn balans te vinden. Hij je hem sterker maakt om jou als ruiter te kunnen dragen.

Doordat ieder paard en ieder mens verschillend zijn bestaat er geen standaard aanpak of oplossing voor problemen die ons pad kruisen. Dit wil zeggen dat we op zoek gaan naar een traject dat bij je paard en jezelf aansluit.

Dit is een leerproces dat vaak gepaard gaat met de nodige ups en downs. Steeds zullen er momenten van twijfel zijn, maar indien je hierin de nodige tijd investeert zijn deze van voorbijgaande aard. Er gaat een nieuwe wereld open voor jou die jij op je eigen tempo gaat ontdekken. Voor mij en mijn paarden heeft dit geresulteerd in een nieuwe relatie uit plezier, vertrouwen, aanvoelen, zachtheid en verbondenheid waar ik nog steeds versteld van sta.

Ik help je graag op weg!

 

Kijk hier voor ons lesaanbod.

Wil je liever een heel jaar begeleid worden in de training met je paard. Dan is onze jaarbegeleiding iets voor jou!

Of heb je een probleem waar je tegenaan loopt met je paard dan kunnen we daar samen aan werken gedurende onze "mens en paard in training" week.

Natural Horsemanship

Klassieke rijkunst

Balanced Horsemanship

© 2017 by Re-Connect.